Monday, January 11, 2016

Selamat Tahun Baru 2016

Assalamualaikum wrhbt, belum terlewat tuntuk kami ucapkan selamat tahun baru 2016, semoga tahun ini kita akan lebih sukses dalam apa jua yang kita lakukan samaada kerjaya, perniagaan, pelajaran atau apa saja..

Rz Print target tahun ni kami akan menjadi abang besar dalam percetakan t-shirt, dan bercadang untuk merekrut agen baru serta membuka lebih banyak peluang perniaan untuk semua..

alhamdulillah juga tahun 2015 kami dapat tempuhi dengan baik walau banyak ujian dan cabaran baru hampir setiap hari..

semoga segala perancangan akan diperkenankan oleh Allah ta'ala.. amin..

doa2kan kami ye..

Wassalam...

Thursday, December 3, 2015

CETAK T-SHIRT SIAP CEPAT

NAK JIMAT MERATA TEMPAT,NAK CEPAT? KAMI PILIHAN TEPAT!

Salam Jumaat Yang Berkat,

Harini kami nak share sikit job yg kami buat. Customer ni whatsapp tengah malam khamis minta tolong siapkan tshirt assigmentnya..

customer ni dari Universiti Malaysia TERENGGANU.. 

CETAKAN DI DADA
TSHIRT NI customer request untuk cetak di dada, bawah dan belakang. bahagian belakang cetakan 2 warna.Alhamdulillah semuanya dipermudahkan dan kami dapat siapkan dalam masa yang sangat singkat.

PROSES PENGERINGAN

sekarang dalam proses pengeringan.lepas kering boleh la kita lipat dan bungkus cantik2 dalam kotak..

PROSES EXPOSE BLOK


Add caption

Sebelum dicetak, kena siapkan blok dan bancuh warna dahulu.proses ni amat penting.. kena dapatkan persetujuan customer dulu.. maklum la, dalam komputer warna pink tak sama dengan bancuhan tangan.. takut customer nak hot pink, kat komputer kami nampak light pink.. haru beb!


PROSES 'MARKING' BLOK

lepas blok siap, marking dah cantik, color siap bancuh... apa tunggu lagi yeop? print aje lah..pernah tengok tak cara mencetak baju? dalam instagram kami banyak video proses cetakan yang kami lakukan.. cepat terjah instagram kami: rzprint. follow terus ya!

HASILNYA..


HAA... KEJAP JE KAN? tak sampai sejam pun baju ni siap.. kami ada rahsia kenapa kami boleh siap cepat; TEAM WORK! ya, dengan cara kerja berpasukan, lagi jemaah, kerja akan jadi lebih cepat, cekap dan smart!


STOK T-SHIRT KAMI HAMPIR SEPULUH RIBU HELAI SETIAP WARNA

TEMPAHAN T-SHIRT KELAS

TEMPAHAN DARI STUDENT UNITEN


hanya pagi tadi customer bagi saiz kami terus siapkan artwork dalam masa sejam,dan terus cetak.

dan pos pada hari yang sama. 

SO, apa lagi, whatsapp kami cepat.. sebelum orang lain reserve masa kami, baik anda CEPAT!

WHatsapp: +60129087504 - Abdullah Rawahah.
*siap sehari hanya available untuk warna-warna tertentu sahaja..

PAUKAN RZ PRINT SEDIA UNTUK MEMBANTU ANDA!

JANGAN LUPA BAGI KAMI SATU LIKE DI FACEBOOK YA, LIKE ANDA AMAT BERNILAI BAGI KAMI!

LIKE : FACEBOOK T-SHIRT RZ

Sunday, September 27, 2015

CETAK T-SHIRT SIAP CEPAT

Anda masih tercari-cari tempat untuk cetak tshirt? event dah dekat? design belum buat? nak pakai segera?
Pasukan Jualan, Rekaan Grafik serta Percetakan kami akan membantu anda dari A to Z!



kenapa mesti pilih kami?
>> STOK TERSEDIA : 1000 HELAI STOK warna hitam, merah, kuning dan beberapa warna lagi setiap saiz dalam simpanan kami.

stok akan di topup pada setiap minggu.

>> SIAP CEPAT ; baju akan di cetak pada hari sama anda confirmkan design dan saiz. (paling lama menunggu 5 hari)

>> AGEN DIALU-ALUKAN!

baju akan di pos dalam masa SEHARI SAHAJA! 
postage ke Sabah dan Sawarak serendah RM1.50 sehelai (dijamin terendah)!>> bantuan PEREKA GRAFIK profesional: anda tak perlu pening kepala fikir konsep, idea dan sebagainya, serahkan 100% kepada kami!
STUDIO REKAAN GRAFIK RZ PRINT


Penghantaran setiap hari ke Lembah Klang, jika sedikit, kami poslaju, jika banyak, lori/pickup kami akan hantar sendiri, TANPA CAJ!


>> PENGALAMAN LEBIH 7 TAHUN DALAM PERCETAKAN SILKSCREEN, serta mendapat kepercayaan banyak syarikat korporat, universiti dan juga Jabatan Kerajaan.

>> sedia menerima LO/PO.

>> POS PERCUMA KE MANA2 DESTINASI DALAM SEMENANJUNG MALAYSIA (POSLAJU/SKYNET)

mendapat kepercayaan daripada kumpulan RABBANI

WHATSAPP SEGERA : +6012 908 7504 -
(ABDULLAH RAWAHAH ISHARUDIN), Pengurus Jualan.

- WARNA T-SHIRT
-TARIKH EVENT
-SAIZ (xs ~xxxl)
-LENGAN PANJANG ATAU PENDEK
-ALAMAT/NAMA SYARIKAT/PERSON IN CHARGE




kualiti printing dijamin puas hati!


proses percetakan
pelbagai pilihan warna dan design


JANGAN TUNGGU LAGI, CEPAT HUBUNGI KAMI,
KAMI JAMIN ANDA AKAN MENDAPAT SERVIS YANG CEKAP,CEPAT DAN HARGA YANG AMAT BERPATUTAN!

kilang percetakan di tingkat atas, berkapasiti 1000 helai sejam.



showroom di tingkat bawah




Jangan lupa like Facebook kami; Kedai Printing Baju Online atau follow instagram kami: RZPRINT

PILIHAN WARNA LENGAN PANJANG COTTON 180GSM

cetak nombor

design RAGLAN

PILIHAN WARNA LENGAN PENDEK COTTON





Saturday, September 19, 2015

Pendaftaran Agen

Salam Zulhijjah..

memandangkan kapasiti dan mesin kami dah cukup lengkap, kami membuka peluang kepada usahawan-usahawan untuk manjadi agen kami.

PENDAFTARAN AGEN KINI DI BUKA!

walaubagaimanapun, hanya peniaga yang memiliki perniagaan yang berdaftar dengan SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA sahaja yang dibenarkan untuk mendaftar.

agen akan dibekalkan katalog serta senarai harga.

anda boleh whatsapp kami: +60129087504 - Abdullah Rawahah Isharudin. atau email kepada kami Salinan sijil SSM anda.

jika anda peniaga online atau dropshipper pun kami alu2kan.

sekian, selamat berniaga, semoga perniagaan tuan puan berjaya serta maju!

Monday, September 7, 2015

Cetak Baju / T-shirt Printing

Haiii... Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, belum terlambat untuk kami ucapkan selamat hari kebangsaan, dan selamat hari malaysia. bertuahlah kita dapat duduk di negara Malaysia tercinta ini dengan aman sentosa dan bebas ke sana kemari ye dok?

minggu sebelum cuti Merdeka, kami tersangat2 sibuk menyiapkan berbagai tempahan dari seluruh negara.

dari Kedah, Labuan, Temerloh dan Sekitar Lembah Klang yang paling banyak diterima.
kelab kereta ada, festival ada, Kedah FA ada, dan t-shirt kelas pun banyak..
tak menang tangan dibuatnya..

kami upload beberapa gambar sekitar operasi mencetak baju dijalankan.. wah..operasi tuu..

Labuan mari


tempahan dari Naza, Kedah FA
 kami turut menyiapkan tempahan tshirt konvoi dari kelab pemilik proton persona (PPOC),
seperti dibawah.
tempahan dari Kelab Proton Persona

menggunung, menanti untuk dicetak

Borneo Arts Festival
 sebelum cuti panjang, kami mengadakan sedikit jamuan sempena perpisahan seorang staff kami yang bakal melanjutkan pengajian.terima kasih atas jasa anda di Rz Print.


cetak nombor

sekian saja serba sedikit cerita kami untuk minggu ini,.

Jika anda nak tempah tshirt, hanya perlu whatsapp saja kami: +6012 908 7504- Abdullah Rawahah untuk mendapatkan harga.

minimum 10 helai, penghantaran menggunakan poslaju/skynet.

Whatsapp tau!

bye,... wassalam..

Tuesday, June 16, 2015

Salam Ramadhan

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera.

Kami mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan almubarak,
serta menjalani ibadah puasa buat semua pembaca blog cetakcantik dan juga pelanggan Rz Print.

Semoga amal ibadah kita semua diterima oleh Allah taala.




Dari Abu Hurairah berkata: Rasulullah SAW bersabda: 

“Telah datang bulan Ramadhan, bulan penuh berkat, telah diwajibkan atas kalian berpuasa, dibukakan pintu-pintu Syurga, ditutup pintu-pintu Neraka. Didalam bulan itu ada satu malam yang lebih baik dari seribu bulan, barangsiapa yang terhalang dari kebaikannya sungguh ia rugi.” 

-(HR. Nasai, Lafadz Hammad bin Zaid)

Wassalam..

Monday, June 8, 2015

STOK BARU SAMPAI










Hai, Salam syaaban.. 


dah seminggu tak update blog ni.. sibuk sikit minggu ni.. banyak stok2 baru sampai... biasanya setiap awal bulan kami akan topup semula semua warna dan saiz baju.

kami akan pastikan setiap saiz sekurang-kurangnya ada 500 hingga seribu helai dalam stok sentiasa cukup.Sebab, kami sasar untuk meminumumkan masa tempahan dari 5 hari kebiasaanya kepada hanya 3 hari.

panas dari kilang






minggu ni tempahan agak 'tenang' sikit, mungkin faktor sekolah-sekolah masih dalam cuti, ditambah pula dengan cuti sempena Hari Keputeraan Yang Dipertuan Agung.Dirgahayu Tuanku,

Semoga Allah memanjangkan usia Tuanku, serta dapat menaungi rakyat jelata dengan kasih sayang dan keamanan.
sedia untuk dicetak




tak banyak saya nak menulis, sebab masih kepenatan lagi.. hehe.. insyaAllah selepas semua selesai, kami akan update beberapa gambar lagi..



untuk membuat tempahan, kami syorkan agar anda terus whatsapp kami 0129087504, maklumlah, bukannya sepanjang masa kami update emel ye dok.. whatsapp tu mmg sentiasa depan mata.. kan?

kakitangan kami sedang update stok

Sekian , wassalam...

*Selamat menyambut bulan Ramadhan al Mubarak.. semoga kita dipanjangkan umur untuk bersama-sama menjalani Ibadah puasa tahun ini..