Tuesday, June 16, 2015

Salam Ramadhan

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera.

Kami mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan almubarak,
serta menjalani ibadah puasa buat semua pembaca blog cetakcantik dan juga pelanggan Rz Print.

Semoga amal ibadah kita semua diterima oleh Allah taala.




Dari Abu Hurairah berkata: Rasulullah SAW bersabda: 

“Telah datang bulan Ramadhan, bulan penuh berkat, telah diwajibkan atas kalian berpuasa, dibukakan pintu-pintu Syurga, ditutup pintu-pintu Neraka. Didalam bulan itu ada satu malam yang lebih baik dari seribu bulan, barangsiapa yang terhalang dari kebaikannya sungguh ia rugi.” 

-(HR. Nasai, Lafadz Hammad bin Zaid)

Wassalam..

Monday, June 8, 2015

STOK BARU SAMPAI










Hai, Salam syaaban.. 


dah seminggu tak update blog ni.. sibuk sikit minggu ni.. banyak stok2 baru sampai... biasanya setiap awal bulan kami akan topup semula semua warna dan saiz baju.

kami akan pastikan setiap saiz sekurang-kurangnya ada 500 hingga seribu helai dalam stok sentiasa cukup.Sebab, kami sasar untuk meminumumkan masa tempahan dari 5 hari kebiasaanya kepada hanya 3 hari.

panas dari kilang






minggu ni tempahan agak 'tenang' sikit, mungkin faktor sekolah-sekolah masih dalam cuti, ditambah pula dengan cuti sempena Hari Keputeraan Yang Dipertuan Agung.Dirgahayu Tuanku,

Semoga Allah memanjangkan usia Tuanku, serta dapat menaungi rakyat jelata dengan kasih sayang dan keamanan.
sedia untuk dicetak




tak banyak saya nak menulis, sebab masih kepenatan lagi.. hehe.. insyaAllah selepas semua selesai, kami akan update beberapa gambar lagi..



untuk membuat tempahan, kami syorkan agar anda terus whatsapp kami 0129087504, maklumlah, bukannya sepanjang masa kami update emel ye dok.. whatsapp tu mmg sentiasa depan mata.. kan?

kakitangan kami sedang update stok

Sekian , wassalam...

*Selamat menyambut bulan Ramadhan al Mubarak.. semoga kita dipanjangkan umur untuk bersama-sama menjalani Ibadah puasa tahun ini..

Friday, May 29, 2015

SULAMAN BERKOMPUTER

Haii uollss di sana.. 

sihat tak harini?

harini nak citer ringkas2 je la kan.. kami baru je siap sulam logo untuk uniform staff Kafe AG Santai..

Kafe ni baru dibuka, so, boss mereka nak 'branding' kan kafe mereka supaya lebih terkenal dan menaikkan imej company.. ye la kan, nak bisnes ni bukan setakat makanan je nak sedap, semuanya kena ambil berat.terutamanya penampilan dan gaya kakitanya.. chewah..



Sulam nama cafe di dada

sulam logo di belakang

Sebab itu, restoran2 yang berjaya mereka amat menitikberatkan soal uniform staff ni.. Jangan ambil mudah ye.. ini adalah advertising untuk perniagaan anda, bak kata omputih, more u give, more u get back.. haa..

NAK SULAM LOGO? Whatsapp/call  012 9087504 - Abdullah Rawahah

uniform staff

compuerized embroidey

KENAPA PILIH KAMI??

- Menggunakan software dan mesin  terbaik (Stalista) yang menghasilkan kualiti sulaman gred AAA

- pilihan utama beberapa syarikat korporat; Lanjut Beach Resort, Uniten, TNB, dan FGV , Kumpulan Nasyid RABBANI
(Kami adalah VENDOR kepada FGV,Radicare,UNITEN dan TNB)

- Penghantaran PERCUMA!!

-SIAP CEPAT (3-7 hari)

-Confirm Harga termurah di pasaran

-Sulaman berkualiti tinggi

CEPAT hubungi kami 012 908 7504 untuk membuat tempahan atau pertanyaan harga (whatsapp available)


tshirt roundneck

sulam uniform RABBANI

printing logo KEMAS

Add caption
Jangan tunggu lagi, insyaAllah anda akan berpuas hari dengan servis kami.. hubungi kami segera untuk perbincangan lanjut ye.. nak emel boleh, call boleh, whatsapp pun boleh.. kami akan memudahkan dan menjimatkan masa serta wang anda!


Thursday, May 28, 2015

CETAK BAJU / BEG / TUALA


PERKHIDMATAN CETAK BAJU & BEG


Hai Assalamualaikum semua.. apa khabar anda semua ye?

Harini kami menyiapkan beberapa tempahan.. antaranya ialah tempahan dari KEMAS Putatan, Sabah bah..Alhamdulillah..dah selamat pun di poskan kepada meraka menggunakan POSLAJU.




beg dan  baju pelanggan sedia untuk dihantar ke mana-mana sahaja
cetak logo full color
 Jersi ni dicetak logo dan juga nama dibelakang seperti gambar di atas.. kejap je kami buat, beberapa jam je siap Alhamdulillah.. 


logo tu pelanggan nak 'heatpress' sebab nak lebih ekonomi.. 

sebenarnya kami tak berapa syorkan logo dicetak heatpress, sebab ketahanannya tak berapa baik.. tapi, atas pelanggan juga lah kan.. ada yang suka heatpress sebab warna lebih solid jika logo kecil2..

tempahan dari SMK Raja Jumaat, Port Dickson, Negeri Sembilan

di samping itu, kami juga menerima tempahan dari SMK Raja Jumaat, Port Dickson.. timo kasih waghih!

taun depan tompah laei jang eh?

*botui ka loghat den?

untuk membuat tempahan, whatsapp / call saya ye.. 012 908 7504 -Abdullah Rawahah Isharudin



beg dan baju siap dibungkus..



Lepas dah siap semua, apa lagi kan... pos la.. Baju dan beg tersebut kami bungkus cantik-cantik dalam kotak seperti di atas tu.. ha.. insyaAllah barang anda akan lebih selamat dan kemas.. takde la bungkus dalam plastik sampah je dok.. ngeee,,,,




Testimoni dari Kumpulan RABBANI

ni part paling best. Tempahan Corporate Uniform dari kumpulan Nasyid tersohor RABBANI telah selamat sampai kepada mereka.. Terima kasih banyak2 kumpulan Rabbani atas kesudian memberi peluang kami menyiapkan Kemeja Koprat mereka.. 

Kami amat gembira dan bangga dapat bekerjasama dengan Kumpulan nasyid no 1 Malaysia tersebut.. 

Ahli kumpulan Rabbani sedang memilih baju

bersama Ustaz Asri

terdahulu, kumpulan Rabbani singgah ke kedai kami.. dapat bersama2 makan tenghari bersama mereka.. ternyata mereka amat mesra dan low profile..

perbincangan hangat
Alfatihah untuk Allahyarham Ustaz Asri Ibrahim yang telah pun kembali ke Rahmatullah lebih awal dari kita..Semoga jasa-jasa beliau dalam seni suara dan hiburan Islam dinilai olehNya.. amin.


proses menyulam logo RABBANI


itu sahaja la coretan kami hari ini.. erm.. nak tempah Baju f1 macam Rabbani tu? atau Jersi? atau Non woven bag?

whatsapp atau call saya ye.. 012 908 7504- Abdullah Rawahah Isharudin


insyaAllah harga kasih sayang sesama insan.. ah.. macam lirik nasyid pulak kan..

Jangan lupa FOLLOW instagram kami: RZPRINT

ataupun bagi satu like kat FACEBOOK kami: Rz Print

TERIMA KASIH.. WASSALAM








Tuesday, May 19, 2015

Cetak Non Woven Bag / T-shirt

Assalamualaikum.. rasanya tak terlewat lagi untuk ucap selamat hari ibu, Selamat hari Guru dan selamat menyambut Israk Mikraj. 

Kenangilah bertapa Malunya Baginda berpuluh kali ulang alik ke Arasy untuk merayu kepada Allah swt supaya dikurangkan waktu solat daripada 50 kali sehari, kepada hanya 5 kali sehari.Semata-mata kerana risaunya baginda kepada Ummatnya.. Semoga kita dapat menunaikan kewajipan dengan sempurna.

PERCETAKAN  Silkscreen. Call / Whatsapp 012 908 7504



tempahan dari politeknik

Ok lah, nak ceramah panjang-panjang pun tak berapa nak ustaz sangat, nak cerita je la ye..

Minggu ni bahagian producion kami beroperasi hampir 18 jam sehari dengan 3 syif , semata2 nak menyiapkan beratus2 helai tempahan daripada pelanggan. Alhamdulillah syukur..

customer dari UMP berpuas hati dengan servis kami

Non Woven Bag


Minggu ni, tempahan banyak dari cikgu-cikgi yang menempaha cenderamata sempena hari guru.ada yg tempah beg, ada yang tempah T-Shirt, dan tak kurang yang tempah button badge, note pad dan juga pen.

PERCETAKAN  Silkscreen. Call / Whatsapp 012 908 7504


KAFA Bukit Ibam, Pahang

Di sampin itu, kami juga menyiapkan tempahan agen kami dari Johor Bahru yang menempah tshirt i am. T-Shirt i am ni trend yang tak surut2, dah hampir setahun kan? ke lebih?
..

T-Shirt I AM, Johor Bahru

Bukan saja T-shirt dan Non Woven Bag, kami juga cetak atas Safety Vest Macam di bawah ni:.Tempahan ni dari Ladang Laukin A milik IOI GROUP.syarikat IOI memang menjadi pelanggan setia kami sejak tahun 2007 lagi.. lama nok.. dah bertukar2 manager pun tetap support kami.. Syukur!

Safety Vest

 Sempena hari guru, ramai juga anak murid dan cikgu cikgi tempah untuk buat hadiah.bagusnya mereka yang mengenang jasa Guru.


NOTE PAD, SK Bukit Sagu Kuantan

Yang last ni tempahan dari Culinary Art Class , Kuala Lumpur. baju kelas katanya.. lengan panjang, siap cetak depan belakang.
Kulinary Art, Kuala Lumpur

Itu la serba sedikit gambar2 yang kami boleh kongsikan sepanjang minggu ini..terima kasih kepada yang menjadi pelanggan kami.

Anda yang nak tempah T-Shirt atau cetak beg, boleh hubungi saya melaluui Whatsapp: 012 908 7504. InsyaAllah saya akan balas secepat mungkin..

PERCETAKAN  Silkscreen. Call / Whatsapp 012 908 7504 - Abdullah Rawahah ISharudin.

klik sini untuk maklumat lanjut


Sunday, May 17, 2015

Cetak Baju Harga Kilang

Hai, Salam to allss..

nak cetak baju ke? nak pakai cepat? cepat contact kami melalui Whatsapp 012 908 7504, kilang printing kami boleh siap 1000 helai tu dalam masa sehari je.. ha.. cepat tak?

jangan lupa follow instagram kami ye: RZPRINT, boleh tengok gambar bnyk kt instagram kami.

Monday, May 4, 2015

bersama Rabbani

Hari ini kami rasa amat bertuah dan berbesar hati kerana kedai kami disinggahi oleh kumpulan nasyid terkenal RABBANI.

Kumpulan Rabbani menghabiskan masa hampir sejam di kedai kami untuk menempah 'corprate uniform' mereka..

bergambar bersama depan kedai

Kumpulan Rabbani turut membuat tempahan beberapa 'merchandise' untuk diagihkan pada pengunjung 'Karnival Mahabbah' yang akan dianjurkan pada penghujung Mei ini.


sesi memilih design

kelihatan anggota kumpulan Rabbani sedang memilih baju dan rekaan

Kami mengucapkan berbanyak terima kasih atas kesudian Kumpulan Rabbani menempah dengan kami.InsyaAllah kami akan menyiapkan tempahan mereka pada masa yang ditetapkan.


nanti singgah lagi..

anda nak buat tempahan Uniform Korporat? F1 Shirt? Executive Jacket?

boleh whatsapp Kami; 012 908 7504 untuk harga terbaik..