Friday, May 22, 2015

PRINTHEAD TERPAKAI / USED PRINTHEAD

Assalamualaikum, kami nak let go 3 pcs Print Head Konica KMN 512/42PL.

USED PRINT HEAD

boleh masuk pada apa-apa warna.


Print head ini ialah untuk kegunaan large format printer. (mesin cetak banner).

print head ini dalam keadaan tip top kerana dijaga amat rapi. DIJAMIN PUAS HATI.

Reason untuk dijual kerana kami upgrade printer baharu yang lebih laju, memandangkan perniagaan kami yang bertambah besar kapasitinya.


jika tuan-tuan berminat, boleh hubungi 012 908 7504 - ABDULLAH . Terima Kasih.

*penghantaran/pemasangan diuruskan.

Tuesday, May 19, 2015

Cetak Non Woven Bag / T-shirt

Assalamualaikum.. rasanya tak terlewat lagi untuk ucap selamat hari ibu, Selamat hari Guru dan selamat menyambut Israk Mikraj. 

Kenangilah bertapa Malunya Baginda berpuluh kali ulang alik ke Arasy untuk merayu kepada Allah swt supaya dikurangkan waktu solat daripada 50 kali sehari, kepada hanya 5 kali sehari.Semata-mata kerana risaunya baginda kepada Ummatnya.. Semoga kita dapat menunaikan kewajipan dengan sempurna.

PERCETAKAN  Silkscreen. Call / Whatsapp 012 908 7504



tempahan dari politeknik

Ok lah, nak ceramah panjang-panjang pun tak berapa nak ustaz sangat, nak cerita je la ye..

Minggu ni bahagian producion kami beroperasi hampir 18 jam sehari dengan 3 syif , semata2 nak menyiapkan beratus2 helai tempahan daripada pelanggan. Alhamdulillah syukur..

customer dari UMP berpuas hati dengan servis kami

Non Woven Bag


Minggu ni, tempahan banyak dari cikgu-cikgi yang menempaha cenderamata sempena hari guru.ada yg tempah beg, ada yang tempah T-Shirt, dan tak kurang yang tempah button badge, note pad dan juga pen.

PERCETAKAN  Silkscreen. Call / Whatsapp 012 908 7504


KAFA Bukit Ibam, Pahang

Di sampin itu, kami juga menyiapkan tempahan agen kami dari Johor Bahru yang menempah tshirt i am. T-Shirt i am ni trend yang tak surut2, dah hampir setahun kan? ke lebih?
..

T-Shirt I AM, Johor Bahru

Bukan saja T-shirt dan Non Woven Bag, kami juga cetak atas Safety Vest Macam di bawah ni:.Tempahan ni dari Ladang Laukin A milik IOI GROUP.syarikat IOI memang menjadi pelanggan setia kami sejak tahun 2007 lagi.. lama nok.. dah bertukar2 manager pun tetap support kami.. Syukur!

Safety Vest

 Sempena hari guru, ramai juga anak murid dan cikgu cikgi tempah untuk buat hadiah.bagusnya mereka yang mengenang jasa Guru.


NOTE PAD, SK Bukit Sagu Kuantan

Yang last ni tempahan dari Culinary Art Class , Kuala Lumpur. baju kelas katanya.. lengan panjang, siap cetak depan belakang.
Kulinary Art, Kuala Lumpur

Itu la serba sedikit gambar2 yang kami boleh kongsikan sepanjang minggu ini..terima kasih kepada yang menjadi pelanggan kami.

Anda yang nak tempah T-Shirt atau cetak beg, boleh hubungi saya melaluui Whatsapp: 012 908 7504. InsyaAllah saya akan balas secepat mungkin..

PERCETAKAN  Silkscreen. Call / Whatsapp 012 908 7504 - Abdullah Rawahah ISharudin.

klik sini untuk maklumat lanjut


Sunday, May 17, 2015

Cetak Baju Harga Kilang

Hai, Salam to allss..

nak cetak baju ke? nak pakai cepat? cepat contact kami melalui Whatsapp 012 908 7504, kilang printing kami boleh siap 1000 helai tu dalam masa sehari je.. ha.. cepat tak?

jangan lupa follow instagram kami ye: RZPRINT, boleh tengok gambar bnyk kt instagram kami.

Monday, May 4, 2015

bersama Rabbani

Hari ini kami rasa amat bertuah dan berbesar hati kerana kedai kami disinggahi oleh kumpulan nasyid terkenal RABBANI.

Kumpulan Rabbani menghabiskan masa hampir sejam di kedai kami untuk menempah 'corprate uniform' mereka..

bergambar bersama depan kedai

Kumpulan Rabbani turut membuat tempahan beberapa 'merchandise' untuk diagihkan pada pengunjung 'Karnival Mahabbah' yang akan dianjurkan pada penghujung Mei ini.


sesi memilih design

kelihatan anggota kumpulan Rabbani sedang memilih baju dan rekaan

Kami mengucapkan berbanyak terima kasih atas kesudian Kumpulan Rabbani menempah dengan kami.InsyaAllah kami akan menyiapkan tempahan mereka pada masa yang ditetapkan.


nanti singgah lagi..

anda nak buat tempahan Uniform Korporat? F1 Shirt? Executive Jacket?

boleh whatsapp Kami; 012 908 7504 untuk harga terbaik..



Tuesday, April 28, 2015

TESTIMONI

Alhamdulillah, ramai pelanggan berpuas hati dengan servis kami.. Kami akan sedaya upaya bagi harga terbaik, kualiti tip top, pada harga termurah dan yg paling penting, masa anda yang tentukan..

cepat whatsapp kami 012 908 7504 untuk membuat tempahan tshirt anda;

T-Shirt Kelas
Event
Hari keluarga
Annual Holiday
Konvoi
Rewang

dan apa2 jugak la tshirt.. nak jadi agent pun boleh.. anda dapatkan job, pass kat kami, kami boleh pos terus kepada pelanggan anda.. Mudah kan? Penghantaran percuma pulak tu!

*untuk tempahan 30 helai ketas, dlm semenanjung

Shah Alam


Kolej Matrikulasi Teknikal  Kedah

Labuan

Wednesday, March 25, 2015

PERCETAKAN SILKSCREEN

QUALITY FIRST!

assalamualaikum..

harini kami belanja sikit gambar bagaimana proses percetakan kami berlangsung. Dari proses membuat tempahan, hinggalah ke proses penghantaran..anda akan didedahkan dengan RAHSIA BESAR!


1. MEMBUAT TEMPAHAN

Apabila pelanggan datang atau pun whatsapp kami untuk membuat tempahan, kami biasanya akan mengambil beberapa maklumat berkenaan tempahan tersebut.. contohnya, nama pelanggan, nak buat baju apa, nak cetak apa, nak berapa unit, nak pakai bila dan beberapa lagi soalan lazim..

pada waktu ini, pelanggan akan ditunjukkan sample, harga, dan diterangkan dengan proses2 percetakan.. serta, anda akan didedahkan dengan kualiti serta jenis2nya..

pelbagai pilihan baju dan jenis kain

pelanggan juga boleh pilih material mengikut bajet dan juga kualiti barangan tersebut..anda jangan la tertipu sangat dengan harga yang murah giler, sebab satu benda yang anda kena tahu, 'best product never come cheap'.. hehe..

dengan kami, anda boleh pilih baju atau material dari semurah2nya hingga semahal2nya.. semua jenama ada, oren sport, gildan, enzo, foursquare dan lain2 lagi yg tak berapa femes..

kami adalah dealer kepada brand Gildan


2. PENGHASILAN ARTWORK 

Selepas pelanggan mengesahkan tempahan, dan telah memilih jenis t-shirt atau produk yang hendak ditempah, kami akan memulakan kerja-kerja dengan beberapa prose tertentu.Yang pertama ialah menghasilkan design ataupun artwork.

Pereka grafik kami sedia membantu anda dalam  proses penghasilan artwork
di sini, proses mungkin mengambil masa beberapa jam atau beberapa hari, bergantung pada tempahan pelanggan, dan juga apa yang hendak dicetak..lagi rumit,lagi lama prosesnya dan lagi mahal kosnya.. hehe 


kami memiliki beberapa orang pereka grafik profesional, yang mana mereka ini memiliki IJAZAH SARJANA MUDA dalamm bidang REKAAN GRAFIK atau SENI VISUAL sekurang-kurangnya untuk menyertai kami.  Sebab itu, kami jamin  anda akan berpuas hati dengan hasil kerja kami..
Kami tak main-main dengan kualiti okey?


filem
selepas pelanggan setuju dengan artwork tersebut, maka ia akan dijadikan 'filem'.. bukan macam filem kat wayang tu ye..filem ini ialah artwork yang dicetak atas 'tracing paper' ataupun kertas surih..

1. PENYEDIAAN BLOK SILKSCREEN
proses Expose
sebelum proses cetakan dibuat, ia akan didahului dengan proses pembuatan blok.kat bawah ni ialah gambar studio kami.di sini la proses pembuatan blok dilakukan.

proses 'marking'
filem yang telah dicetak atas kertas surih/tracing paper tadi akan di expose pada blok yang telah disapu bahan kimia khas.proses ini mengambil masa beberapa jam juga untuk siap..



blok siap untuk digunakan

3. PROSES CETAKAN


Selepas siap buat blok, kami akan test dahulu hasilnya.suapaya pelanggan berpuas hati, dan menepati kehendak pelanggan.Kebiasaannya, pelanggan pasti suka, kerana pengalaman kami lebih lima tahun, kami tahu apa pelanggan suka, dan apa pelanggan tak suka.. 

test atas satu unit dahulu
sebelum mencetak,  bos kawalan kualiti kami akan pusing dulu satu round untuk memastikan beg/baju ini semua dalam keadaan sedia untuk dicetak. Supaya pelanggan dapat beg yang elok kualitinya, dan sempurna hasil cetakannya!

periksa dulu sebelum cetak..kot2 ada habuk?
Untuk mendapatkan hasil cetakan (silkscreen) yang terbaik, beg atau t-shirt mestilah dalam keadaan bersih.Jika ada habuk atau kotoran, ia akan menyebabkan blok tersumbat, serta menghasilkan cetakan kualiti yang agak teruk.



pemilihan warna cetakan

sebelum cetak, kami akan membancuh warna.proses ini agak rumit, kerana warna-warna ini bukannya datang sudah siap.ia perlu dibancuh menggunakan akal dan juga pengalaman.. rubber dye ini datang dari kilang hanya warna putih dan juga clear.Setiap kali dye baharu sampai, ia akan dicuba dahulu untuk mendapatkan nisbah bancuhan yang betul..



Kat sini lah kreativiti kami lagi sekali diuji. kalau salah bancuh, alamatnya lainla jadinya..tapi asasnya mudah: nak dapatkan warna hijau, kena bancuh warna kuning dan biru.

nak dapat warna oren, campur merah dan juga kuning,

nak dapat warna tourqouise? light purple? hijau lumut?  ha.. susah tu..hanya pengalaman memisahkan kita.. cewah..


jika ok, proses percetakan pun bermula

ha.. so kalau boss quality control bagi green light, pelanggan pun dah setuju, maka proses seterusnya ialah mencetak!

proses ini dilakukan dengan amat berhati-hati dan memerlukan skill yang tinggi.. kalau kesilapan dilakukan,beg atau baju akan  reject wo0o0..
kakitangan kami memang cun..hehehe



4. PENGERINGAN/PEMBUNGKUSAN

Selepas produk siap di cetak, proses seterusnya ialah pengeringan.Kami jarang menggunakan 'hot gun' atau dryer kerana, proses tersebut hanya menyebabkan rubber dye hanya kering pada lapisan luar sahaja.. manakala dalamnya masih basah.. kesannya, jika tak betul2 kering, dakwat tersebut boleh melekat antara satu sama lain..


packaging

selepas kering, kami akan menjalankan lagi sekali proses kualiti.Barang akan dikira, dan disemak sekali lagi sebelum barang tersebut dihantar kepada pelanggan..ini bagi mengelakkan pelanggan mendapat barang yang salah, atau tak cukup..
double check sebelum lipat

siap pun..

angkut atas lori.. kalau dah berpuluh-puluh kotak, kami hantar sendiri je ke seluruh Malaysia

tulang belakang Rz Print


Tahun 2014 yang lepas,  kami telah membeli dua buah lori/pickup truck untuk melicinkan proses penghantaran kepada pelanggan kami.. harini, lori kami sudah menjelajah ke seluruh Malaysia!

kami pernah hantar baju ke Kota Bharu, ke Ipoh, setakat KL ataupun Sungai Buloh tu, makanan kami je tu.. kami memang happy buat kerja2 ni.. disamping dapat berjalan, kami dapat ramai kawan.. ramai pelanggan kami, kini jadi kawan rapat.. teman ketika berkahwin atau berpisah.. so sad man..

hehe...

harap anda sentiasa bahagia...


lori pink yang gagah perkasa!




Selepas siap dibungkus dan dikotakkan, maka seterusnya ialah proses pengeposan.. barang-barang akan diangkat ke atas lori untuk dihantar kepada pelanggan, ataupun syarikat kurier seperti poslaju/skynet akan datang ke kedai kami untuk mengambil barangan tersebut..

kira dulu sebelum bungkus

kami adalah pelanggan kontrak kepada poslaju dan skynet.. dengan itu, kami akan mendapat harga special dari mereka, dan ia tentunya menguntungkan pelanggan kami,apabila kami dapat menawarkan kos pos percuma untuk tempahan lebih 30 helai.. ya PERCUMA POS!


lepas siap cetak tunggu betul2 kering ye bang..

'color testing'

itu lah serba sedikit bagaimana proses mencetak silkscreen dilakukan.. so, kalau anda nak menempah tshirt atau beg atau apa2 sahaja cetakan silkscreen atas tuala, beg, non woven bag, kemeja, apron, mug, atau lanyard, boleh whatsapp kami untuk keterangan lanjut yea!

my name is Abdullah Rawahah Isharudin



call/sms/wahtsapp 012 908 7504 - Abdullah Rawahah Bin Isharudin


Monday, March 23, 2015

cetak beg

Salam semua..

apa khabar ye.. lama tak update blog.. minggu ni memang kami semua sgt2 sibuk menyiapkan tempahan yang berduyun2 dari pelanggan.. eh.. betul ke tatabahasa ni.. hehe

harini kami menyiapkan tempahan beg daripada UNITEN.. Beg ni mereka nak bagi kepada peserta '4th National Symposium & Exibition on business and Accounting 2015'.



kami memang banyak menerima tempahan cetakan beg macam ni.. selain tu, kami turut mencetag beg untuk cenderahati, ataupun kegunaan seminar atau bengkel ataupun beg sempena apa2 majlis la..

kalau cik puan tuan puan nak buat beg, boleh call atau whatsapp je 012 908 7504- Abdullah


Ataupun boleh saje emel kami apa2 sahaja pertanyaan anda..



yang bestnya tempah dengan kami, anda xkan dikenakan caj2 merepek okey.. hanya harga beg dan cetak.. dan paling best sekali, pos percuma ke mana2 destinasi dlm semenanjung menggunakan poslaju/skynet..

best kan? ha..best la, igt murah ke kos postage.. silap2 beratus taw.. kami merupakan pelanggan kontrak dengan poslaju, sehari, berpuluh-puluh kotak kami pos ke seluruh Malaysia..so, kami dapat harga yang istimewa dari poslaju/skynet..


 sbb tu kami tak caj kat anda ye.. best kan? nak best lagi? whatsapp cepat.. cepat..